BMW carport laadt met zonne-energie je auto gratis op

BMW carport laadt met zonne-energie je auto gratis op

Uiteraard komen er op het gebied van zonne-energie ook vindingen om je elektrische auto op te laden. Er was eerder een concept dat heette “BMW i Wallbox Pro”, zeg maar een carport die vanzelf je auto oplaadt.

 

BMW heeft dan nu ook aangekondigd het oplaadstation echt op de markt te gaan brengen. Het heeft nu de naam “BMW i Home Charging Services” meegekregen. Argument is logischerwijs is dat elektrische auto’s zo efficiënt mogelijk en zo goedkoop mogelijk moeten kunnen worden opgeladen. In eerste instantie wordt de auto opgeladen met zonne-energie met behulp van de 25 vierkante meter aan zonnepanelen. Mocht dit niet voldoende zijn, dan neemt het elektriciteitsnet het over. Ook dat gebeurd op de meest slimme wijze, namelijk alleen dan als de stroom ook het goedkoopst is om de accu’s op te laden. Volgens berekeningen van BMW moet dit een voordeel van jaarlijks € 800 euro gaan opleveren.

Carport BMW

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo