Base jumpen vanaf het hoogste gebouw ter wereld, wow!

Deze heren hebben pas echt lef, ze base jumpen vanaf het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa wolkenkrabber in Dubai, met een hoogte van maar liefst bijna 830 meter!

Het zal je niets verbazen dat ze daarmee meteen het wereldrecord in handen hebben. Het record is recent, maandag 21 april 2014, verbroken door Fred Fugen en Vince Reffet.

Jumping platform

Ze hebben met hun crew in totaal 3 dagen gewerkt om een speciaal jumping platform te creëren. Zonder dat platform hadden ze helemaal niet van die absolute top kunnen springen. Als je daar boven staat, moet je dus echt geen hoogtevrees hebben, brrr! Fred en Vince hadden zich gelukkig zeer goed voorbereid middels een heel trainingsschema, doorlopen in Zwitserland. Een berg, genaamd de Lauterbrunnen, heeft een vergelijkbare hoogte en bleek dus de perfecte oefenlocatie.

Als je de beelden bekijkt lijkt het allemaal best simpel, maar je moet er echt ontzettend veel lef voor hebben. De 2 waaghalzen bezitten nu het wereldrecord voor “hoogste base jump ooit vanaf een door mensen gemaakt object”, lijkt ons iets waar je best trots op mag zijn. En het wereldrecord zal zeker nog wel even blijven bestaan zolang de Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld blijft. Bekijk zelf de sensationele foto’s en video hier beneden.

base jumpen base jumpen 6 base jumpen base jumpen

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer