Augmented reality spel Rescape, ren al schietend door je huiskamer heen

Augmented reality spel Rescape, ren al schietend door je huiskamer heen

Ren je rot, maar dan digitaal, zo kun je deze app bijna beschouwen. Ren door ruimtes heen, terwijl je smartphone, in een frame geklikt, als geweer dient.

Rescape scant automatisch je omgeving, en plakt overal opdrachten en teksten op. Project is op Kickstarter bedacht, waar anders. Rescape houdt rekening met obstakels, zodat je niet meteen je nek breekt over een voorwerp dat je tegen komt, of dat plots een deur in je bewegingsbaan verschijnt in de hitte van de strijd. Elk obstakel krijgt een soort van “metamorfose”, daardoor lijkt het net zo realistisch als in een echte game. Rescape heeft ook de beschikking over pijltjestoetsen, stelt je in staat oudere schietspellen ook zonder augmented reality op je smartphone beeldscherm spelen.

Het klinkt allemaal super, maar het Rescape-project heeft inmiddels de status “canceled”. Helaas, er is niet voldoende geld opgehaald. Je zou wel verwachten dat zo’n soort project zou moeten slagen, ziet er spectaculair uit, kost maar € 40, dus niet echt duur. Jammer dat het idee spannender klinkt dan dat we daadwerkelijk rennend en schietend door ons huis heen vliegen. Wil je toch meer bekijken, klik dan hier.

 

rescape rescape

 
 

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

 

GadgetsDaily
Logo