Adidas maakt sneakers van gerecycled plastic uit de oceanen

Adidas maakt sneakers van gerecycled plastic uit de oceanen

Adidas kennen we natuurlijk vooral van de sneakers en andere sportartikelen, maar ze doen nog veel meer. Deze nieuwe, exclusieve sneakers zijn anders dan alle anderen en dat komt vooral door de gebruikte materialen.

Sneakers van oceaan-afval

Deze sneakers van Adidas worden gemaakt van een combinatie van plastic en nylon (van netten) opgevist uit de zee. Eén sneaker bestaat uit 16 flessen en ongeveer 13 gram nylon van de netten. Eerder probeerde Adidas ook al een dergelijke sneaker te maken, maar dit mislukte. Althans, ze waren niet comfortabel om te dragen. Omdat er nu een andere manier gevonden is om de zool te maken, zou het comfort gelijk moeten zijn met reguliere sneakers of hardloopschoenen.

Adidasoceaan2

Het maken van de sneaker van gerecycled plastic is een bijzonder arbeidsintensief project. Zo moeten onder andere de netten schoongemaakt worden, maar ook de stank moet eruit gehaald worden. Mede door dit intensieve proces heeft Adidas aangegeven ‘slechts’ 50 stuks te produceren die nog dit jaar op de markt moeten komen.

Adidasoceaan4

Via: Wired

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo