Adidas maakt sneakers van gerecycled plastic uit de oceanen

Adidas kennen we natuurlijk vooral van de sneakers en andere sportartikelen, maar ze doen nog veel meer. Deze nieuwe, exclusieve sneakers zijn anders dan alle anderen en dat komt vooral door de gebruikte materialen.

Sneakers van oceaan-afval

Deze sneakers van Adidas worden gemaakt van een combinatie van plastic en nylon (van netten) opgevist uit de zee. Eén sneaker bestaat uit 16 flessen en ongeveer 13 gram nylon van de netten. Eerder probeerde Adidas ook al een dergelijke sneaker te maken, maar dit mislukte. Althans, ze waren niet comfortabel om te dragen. Omdat er nu een andere manier gevonden is om de zool te maken, zou het comfort gelijk moeten zijn met reguliere sneakers of hardloopschoenen.

Adidasoceaan2

Het maken van de sneaker van gerecycled plastic is een bijzonder arbeidsintensief project. Zo moeten onder andere de netten schoongemaakt worden, maar ook de stank moet eruit gehaald worden. Mede door dit intensieve proces heeft Adidas aangegeven ‘slechts’ 50 stuks te produceren die nog dit jaar op de markt moeten komen.

Adidasoceaan4

Via: Wired

Ook interessant
Surf Grass maakt korte metten met het ellendige zand dat fanatieke surfers meeslepen