3 manieren om alle gegevens over te zetten naar je nieuwe smartphone

3 manieren om alle gegevens over te zetten naar je nieuwe smartphone

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die jarenlang met dezelfde smartphone rondlopen. Dat is helemaal niet zo vreemd, de technologie gaat snel en om de nieuwste functies te gebruiken, kun je regelmatig kiezen voor een nieuw model. Maar er is altijd één issue: het overzetten van alle foto’s, contacten en chats. Gelukkig is er een oplossing, of eigenlijk drie.

Alle gegevens overzetten kan een flinke klus zijn, alle foto’s, alle contacten, alle chats en alle andere bestanden. Maar met de Samsung SmartSwitch is het in een handomdraai gepiept. Om het makkelijk te maken zijn er daarbij ook nog eens drie mogelijkheden om dit daadwerkelijk te doen.

Onderstaande stappen zijn onafhankelijk van het platform, dus het kan voor zowel iOS of Android, maar ook voor PC en Mac.

1. Met behulp van een PC

Bestel een kabel via de site van Samsung (een zogenaamde OTG-kabel) en maak verbinding met de PC. De gegevens worden via de PC overgezet naar de nieuwe smartphone door de eenvoudige stappen te volgen. Simpel en efficiënt, een kind kan de was doen.

2. Door gebruik te maken van een SD-kaart

Wil je dit liever niet met de PC doen, dan is het een optie dit te doen via een SD-kaart. Gebruik Smart Switch met een USB-connector of OTG-kabel en kopieer de gegevens makkelijk naar de SD-kaart. Zet ze vervolgens weer op je nieuwe Galaxy-smartphone, handig!

3. Lekker hip: volledig via de cloud

Wil jij geen kabels of connectors gebruiken? Dan is deze cloud-optie iets voor jou. Volg de eenvoudige stappen van Smart Switch en jouw gegevens worden via WiFi gesynchroniseerd met je nieuwe smartphone. Lekker hip, eenvoudig en vooral laagdrempeling, wij houden ervan!

Met Smart Switch stap je dus eenvoudig over naar je nieuwe Galaxy-smartphone en de OTG-kabel, die wordt ook nog eens door Samsung geleverd. Wat wil je nog meer?

Ruud

Ruud

Oprichter van GadgetsDaily en enthousiast over alles met knopjes, snoeren en schermen. Voorliefde voor smarthome, elektrische steps, fietsen en design.

We kijken uit naar je ideeën

   Laat een reactie achter

    
    

   Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen – lees meer

    

   GadgetsDaily
   Logo